Stallnytt

2014-09-02: Laddar mot Oakskval
I fredags blev Augusta femma på Solvalla. Tyvärr vill hon inte kliva iväg i voltstart, så vi letar nog helst autolopp framöver, men efter galoppen gjorde hon ett bra lopp. Formen är riktigt fin på henne.
även Spyglass Hill var ute i fredags på Solvalla, men tyvärr blev han lite för het och ödslade med lite krafter under vägen. Där får vi nog ändra lite på utrustningen till nästa gång.
I onsdags var Secret Service ute och genrepade inför Oakskvalen om nästan två veckor. Det blev tyvärr galopp i starten och sedan fick hon ett lugnt lopp av Kihlström. Secret Service såg fin ut och avslutade bra och nu laddar vi mot Oaks.
Sweetchildofmine gjorde ett riktigt bra lopp som trea på 1.13,2 och är i bra form. hon startar på fredag på Romme där hon fick spår 6 bakom startbilen över kort distans.


/Kjelle

 

Besök vår sponsor och koppla av med lite casino på nätet mellan loppen! Där hittar du mängder av spelautomater, bordsspel och andra spel som du kan spela gratis och för riktiga pengar!

 

 

 

2014-08-25

Augusta är riktigt på tårna för dagen, näst senast satt hon fast helt okörd och i senaste starten hade hon haft bra chans på segern om örjan valt ett annan väg sista 500 meterna.

L.L.Il Tricolore gjorde det godkänt som sexa senast, Första gången hon fick gå i andraspår samt tredjespår sista 700 vilken hon inte är van vid.

 

Secret Service startar på Solvalla på onsdag efter den planerade pausen i Juli.
Hon kommer väl förbered och var riktigt fin i ett snabbare jobb förra veckan, från bra utgångsläge bakom bilen tror vi på bra chans.

även Sweetchildofmine startar på onsdag, favoritdistans och bra spår så vi hoppas hon kan tjäna bra pengar här.

 

 

På fredag startar Augusta på Solvalla, hon möter ett par bra konkurrenter men med den form hon har för dagen blir vi inte förvånade om hon dyker upp i främre träffen.

Spyglass Hill tränar på riktigt bra och vi tror på en bra insats på fredag, spår elva bakom bilen är dock ingen höjdare och vi behöver en del flyt härifrån.

 

//Kjelle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-08-07

Det har varit lugnt med starter under Juli men nu är vi igång igen.

Ediana och L.L.Il Tricolore gjorde riktigt bra lopp som två respektive trea i sina lopp förra veckan på Solvalla.
Spyglass Hill var inte bra för dagen utan att vi riktigt vet varför och vi har heller inte hittat några fel efteråt, vi tror dock att han hade problem med den värme som var den dagen.

 

På fredag start Augusta på Solvalla, hon tränar riktigt bra men har tyvärr fått ett iskallt utgångsläge med spår sju bakom bilen över 1640 meter, det krävs en hel del tur för att vi skall kunna komma in i matchen därifrån.

 

Många frågar hur det är med Secret Service.
Hon fick en liten paus under Juli efter E3 finalen men vi siktar mot start den 27 augusti på Solvalla för att få lopp i kroppen inför Oaks.

 

Sen har vi ett nyförvärv i stallet i form av Robin Razz Trot som är en tvååring efter Adrian Chip.

En riktigt fin travare som ser intressant ut.

 

 

//Kjelle
 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-06-29: Mersmakande tredjeplats för Secret Service i E3 finalen!

Secret Service slutade 3a på fina 1.14,1/2140a vilket var en rejäl rekordsänkning.
Det löste sig bra från start och hon hamnade i tredje utvändigt i rygg på favoriten, tyvärr hade den en dålig dag och var mest en bromskloss på slutvarvet vilket gjorde att dom tappade både fart och position och hade förmodligen kunnat utmanat om segern om det löst sig bättre.

Vi tillsammans med ägaren Thomas Jöhncke var  mycket nöjda med hästen och en tredjeplats i E3 i är riktigt bra gjort och ett kvitto på att vi har en häst som duger bra i årgångsloppen.

 

Sweetchildofmine slutade sjua på 1.16,6/2140.
Loppet föregicks av flera omstartar vilket hon inte gillar och i den giltiga starten var hon inte riktigt på hugget vilket gjorde att vi tappade en del positioner från start och sedan hamnade för långt bak i fältet för att komma in i matchen.

 

Spyglass Hill fick sista pengen på Solvalla i fredags, vi hade ändrat till urryckare denna gång vilket tyvärr gjorde att han blev alldeles för spänd och ivrig och gjorde slut på krafterna i förtid.
Det var väldigt oväntat att han skulle reagera på det sättet då han är väldigt lugn hemma på gården, men det blir till att återgå till fast bomull nästa gång, hästen kändes förövrigt väldigt fin och vi ser det som ett olycksfall i arbetet.

 

 

//Kjelle
 

 

 

2014-06-24: Seger på Eskilstuna idag & E3-final på lördag!

På lördag väntar E3-final med Secret Service på Bergsåker, vilket ska blir oerhört spännande.
Idag tisdag var vi till Sundbyholm där Ediana vann. Loppet blåstes av efter en bit då startbilen gick sönder. Det gynnade inte min häst som tog i väldigt mycket då. Efter lång väntan blev det linjestart och vi fick tredje ytter efter en bit. Ediana avslutade sedan mycket bra till lätt seger på nya fina rekordet 1.13,9/1.640 linjestart. Det var riktigt skön känsla för det var bra tryck i henne hela vägen.

På lördag är det alltså E3-final med Secret Service på Bergsåker. Med dit åker även Sweetchildofmine som jag själv ska köra i ett lopp före V75 där hon fick spår åtta i voltstart.

På torsdag åker jag till Gävle för att köra Gin T.Elegance åt Per Ivarsson.

På fredag startar jag Spyglass Hill som vann i Gävle i sin senaste start. Tyvärr fick vi tråkigt läge i spår tolv denna gång.
 

//Kjelle
 

 

 

 

2014-06-11: Två segrar senaste veckan!
ännu en härlig travvecka har vi haft med hästarna. Förra måndagen startade treårige Spyglass Hill i Gävle och han vann på 1.18,3/2140 meter. Han uppförde sig på bästa sätt, tog ledningen direkt och vann säkert. Förstapriset var 50.000 kronor.
I måndags kom nästa seger då Sweetchildofmine vann på Romme. Segerreceptet var detsamma, ledning från start till mål. "Sweetan" var riktigt duktig då hon fick börja med 1.09,5 första 500 för att hålla tät, men ändå kunde sticka undan och vinna lätt på 1.13,0/1.640 auto. Jätteskoj att hon äntligen fick till en fullträff.
Stort grattis till Thomas Jöhncke som äger båda hästarna!
Det är riktigt skojigt att vi i år haft fem olika hästar som vunnit lopp: Secret Service, Augusta, Ediana, Spyglass Hill och Sweetchildofmine. Detta på sex hästar som är tre år eller äldre, så det känns ju riktigt bra.
Senast ut att starta var Ediana som var till Eskilstuna under tisdagkvällen. Vi var med och körde om spets i en start som efter 100 meter kallades tillbaka och hon fick offra en del där. I den giltiga klev hon åter iväg stabilt, men fick dödens innan hon blev avlöst dryga varvet kvar. Hon fullföljde sedan klart godkänt till ett femtepris.
Jag körde även Sharp Value under tisdagskvällen och inte heller han hade någon tur eftersom det blev omstart bakom bilen. Han blev då lite väl pigg i den giltiga och galopperade, men kom tillbaka mycket fint som femma. Vi hade säkert varit minst tvåa i felfritt lopp.
Spännande veckoslut väntar då Secret Service ska ut i E3-kval i örebro på söndag där hon fick spår ett i sitt kval Allt verkar väl med henne efter senast och då vi fick bra läge ser det spännande ut.
/Kjelle

 

 

 

 

 

2014-06-01

Dear Farmer Henry och Strong Lady Edla har som planerat nu gått vidare till Hans-Owe Sundberg.
Det betyder att vi har ett par tomboxar som måste fyllas.

Ta chansen att placera din häst i ett proffsstall med mindre och mer harmoniskt format.
Vi jobbar med individuell träning där hästarnas välmående är viktigast för att dom skall kunna prestera på tävlingsbanan.
Vi har 4-åringarna Ediana och Augusta som har gjort det riktigt bra på slutet och vunnit lopp och utvecklas på ett positivt sätt.
3åriga Spyglass Hill som nyligen debuterade på Solvalla och gick 1.17.1/2140 i första starten vilket är mycket bra i debuten.

Och inte minst 3åriga stoet Secret Service som jag själv valt ut på kriterieauktionen och som har startat karriären mycket lovande med 3 segrar på sju starter och definitivt har kvalitéer för att kunna vara med i årgångsloppen.

Du är välkommen med din häst.

 

Kjell Brandt

0708-182959

kjelle@kjellbrandt.se

 

 

Till start:

På måndag startar Spyglass Hill på Gävletravet.
Han är fortsatt fin efter debutloppet och vi tror på en framskjuten placering.

På onsdag startar Augusta på Solvalla, hon satt fast med gott om krafter senast och löser det sig bättre denna gång kan hon dyka upp bland dom tre främsta.

 

//Kjelle

 

 

 

 

 

 

 

2014-05-19: Ny seger!!

Secret Service efter seger i vårfavoriten på Solvalla.

Det har varit en riktigt bra vecka för stallet och hästarna visar fin form.
I onsdags tog Secret Service en enkel seger i Vårfavoriten på tiden 1.15,6/2140.
Efter en snabbstart kunde hon komma till ledningen in i första sväng och sedan enkelt svara alla konkurrenter utan att pressas det minsta.

L.L.Il Tricolore Skötte sig fint i kvalloppet på 1.20,8/2140 och visade fin uppfattning.
 

I fredags startade Sweetchildofmine och Spyglass Hill på Solvalla
Sweetchildofmine gick jättebra och rekordsänkte rejält men fick tyvärr inga pengar med sig då vi hamnade för dåligt till och det strulade med positionerna i loppet, men vi var klart nöjda med prestationen.

Spyglass Hill som debuterade skötte sig fint och slutade sexa på 1.17,1/2140, en klart positiv debut av hästen.

 

Till Start:

På onsdag startar Augusta och Secret Service på Solvalla.
Augusta har tränat på bra efter segern senast och från ett bra utgångsläge i spår ett bakom bilen så tror jag att vi dyker upp bland dom tre främsta igen.
Med Secret Service ser allt bra ut efter segern senast, äntligen har hon fått ett bra läge med spår två bakom bilen.
Att hon kan öppna snabbt bakom bilen visade hon inte minst senast och vi tror det är bra chans att hon leder detta runt om.

 

//Kjelle

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-05-13: Seger för Ediana
I lördags blev det ännu en seger för stallet. Ediana slog till med vinst i Eskilstuna och det var riktigt skönt att hon fick en fullträff. Hon gjorde det riktigt bra och vann väldigt enkelt från ledningen på 1.16,6/2140 meter.
Jag körde Gin T. Elegance i lördags som slutade trea och han gör det bra den här herren.
I fredags spurtade Sweetchildofmine in som fyra på Solvalla efter en löpning i femte-fjärde inner och hon visade att formen är fin.

På onsdag startar Secret Service på Solvalla och L.L.Il Tricolore ska kvala. På fredag på Solvalla startar både Sweetchildofmine och Spyglass Hill så det är en spännande vecka som väntar.

/Kjelle

 

 

 

2014-05-02 Seger på Solvalla!!

Augusta vann idag på Solvalla på tiden 1.15,3/2160.
Hon gjorde starka sista 800 meter ute i tredjespår med en rejäl störning 600 kvar då vi blev utknuffade i fjärdespår, att konkurrenten blev diskad var nog helt rätt och jag tror faktiskt att vi vinner lättare utan den incidenten eftersom vi tappade rejält med fart.

Känns väldigt kul att Augusta kommit tillbaka på ett så fint sätt och nu lever upp till vad hon visade som treåring.

 

Körde även Sharp Value åt amatören Tom Hammarlund på Solvalla, en mersmakande tredjeplast på tiden 1.15,4g/2140 trots en kortare galopp mitt på upploppet.
Har varit en intressant utveckling på hästen som bara blir bättre för varje start.

 

I tisdag var vi på Sundbyholmstravet med Ediana, Hon värmde bra inför loppet och slutade sexa på tiden 1.16,9/2160, hon kan dock betydligt bättre.

 

I onsdag kvalade Spyglass Hill på Solvalla på tiden 1.20,0/2140, han skötte sig bra hela vägen utan pressas.

 

 

 //Kjelle

 


 

 

 

 

 

 

2014-04-17

Vi har två till start under påskhelgen.

Ediana startar på Sundbyholmstravet under långfredagen, hon gick jättebra i comebacken och ser fin ut efter det loppet.

Vi tror på en framskjuten placering igen.

På påskafton startar Augusta på Gävletravet, hon gick över förväntan i comebacken och tränar bra efter det.

Från spår tre i volten hoppas vi komma iväg bra och bör få ett bra lopp, kan dyka upp bland dom tre främsta igen.

 

Sharp Value som jag körde i lördags slutade två efter ett tufft lopp och gjorde en heroisk insats.

 

//Kjelle

 

 

 

 

2014-04-11: Ny fin insats av Secret Service
Secret Service svarade återigen för ett fint lopp när hon var fyra i ett Breeders Crown-lopp i örebro i går. Därmed har hon kvalat in till semifinalerna i BC i höst. även gången före svarade hon för ett riktigt bra lopp då hon fick vandra i dödens. Vi får väl hoppas att hon kan få lite bättre startspår nästa gång.  Förra fredagen startade både Augusta och Ediana på Solvalla och svarade för finfina insatser. Augusta slutade tvåa på 15,2 och Ediana blev fyra i sitt lopp på 16,8. Båda hästarna har känts fina efteråt och tagit loppen bra. Närmast siktar jag på starter under långfredagen med dessa två.
På lördag kväll åker jag till Gävle för att köra Sharp Value. Distansen är passande och hästen är stark så vi får se om vi inte kan dyka upp bland de tre och fixa en trevlig lördagskväll.

/Kjelle

 

 

 

 

2014-03-21: Seger på Solvalla
Secret Service löpte upp till alla förväntningar och gjorde ett bra lopp på Solvalla förra fredagen och var återigen mycket fin. Hon vann lätt på 16,2. Allt verkar bra med henne efteråt och hon har tagit loppet bra. Hon startar igen på Solvalla på onsdag i ett treåringslopp för ston där hon fick spår 7 bakom bilen så det blir spännande.
Redan idag har stallet Sweetchildofmine till start på Solvalla. Hon galopperade från start senast, men det sätter vi upp på oturskontot för normalt är hon travsäker. Hon har känts jättefin efteråt och kommer säkert göra ett bra lopp. Däremot hade hon inget bra startspår men vi får hoppas att det kan lösa sig ändå.
Jag kör även Sharp Value som gjort det bra de tre gånger jag kört honom. För inte så länge sedan var vi nära att vinna till 114 gånger pengarna på Solvalla… Nu blev det inget kul läge med bakspår på tillägg och helst skulle det nog varit ett halvvarv längre distans, men vi får hoppas på fina pengar i första hand.
Lite boxnytt har det varit senaste veckan också då två hästar lämnat stallet och en ny kommit in i träning. Linda Lovely har, precis som det varit planerat, gått i träning till Stig H Johansson. Västerbo Honeymoon har också lämnat stallet för ny karriär som fölsto. In i träning har tvåårige hingsten Yellow Polka kommit (e. Juliano Staro - Tini Wini Pellini e. Rite On Line).

/Kjelle

 

 

 

2014-03-11: Två till start på Solvalla
På fredag startar jag två hästar på Solvalla. Secret Service (lopp 3) har tränat på fint efter förra starten och kändes bra i tisdagsjobbet. Att hon inte startat på några veckor beror på att jag medvetet siktat på det här loppet. Spår nio är helt okej och bättre än några andra lägen man kan få bakom startbilen. I debuten hade hon brodd runt om, senast brodd bara i bak, men nu blir det sommarbalans även om det är skor runt om. Jag tror på en bra insats igen.
Sweetchildofmine (lopp 9) gör comeback efter lång tävlingsfrånvaro och har inte startat sedan 25 juni förra året. Hon har tränat på jättefint och kändes nyligen bra i 1.21-jobb här ute på Hårby. Det hade varit riktigt intressant om hon fått ett lågt startnummer, men nu blev det trist utgångsläge och det går åt en del tur. Det är trots allt första starten efter långt uppehåll. Ett försiktigt upplägg och att hon får lopp i kroppen är det som gäller i första hand.


/Kjelle

 

 

 

2014-02-23: Nära storskräll på Solvalla.


Det har hänt lite sen senaste rapporteringen. I fredags på Solvalla var jag nära att skrälla rejält med Sharp Value som stod i 114 gångerna pengarna. Nu blev vi knappt slagna som tvåa, men det var hästens bästa placering i karriären så här långt och Tom Hammarlund som tränar och äger var jättenöjd så det var skoj.
Vi har också hunnit med att starta Secret Service en gång till efter debutsegern. Nu blev hon tvåa, men gjorde ett mycket bra lopp ändå. Hon fick knata i dödens 1200 kvar och fick bara ge sig mot Officer C.D. som var enormt förbättrad gentemot debuten. Nu väntar vi in ett lopp på Solvalla om några veckor och det har ju verkligen börjat lovande för Secret Service.
I torsdags startade Flirting Mistress i Eskilstuna där hon knep en fjärdeplats på 18,0.
/Kjelle

 

 

 

 

2014-02-11

Secret Service vann lätt i debuten på 1.17,4/2140 och var så fin som vi hoppats och trott på.

Ny start är planerad på fredag på Solvalla då hon får prova bilstart för första gången, hon uppträder så förnuftigt hela tiden så jag tror inte det skall vara några problem.

Däremot har hon har fått sämsta spåret i åtta bakom bilen men bör trots det vara med långt framme igen.

 

Linda Lovely har kvalat på 1.20,4/2140 på bra sätt, banan var väldigt lös och krävande för dagen men hon gjorde det ändå bra.

 

 

//Kjelle

 

 

 

 

 

 

 

2014-01-30

Imorgon fredag gör Secret Service debut på Gävletravet.
Självklart svårt att bedöma hur långt hon räcker i debuten men från ett fint utgångsläge i spår ett bör hon få ett bra lopp.
Hon gör allt rätt i träning och uppträder klokt och förnuftigt så vi ser fram emot detta.

 

På onsdag nästa vecka är det det dags för andra treåringen Linda Lovely att kvala.

 

//Kjelle

 

 

 

 

 

2014-01-16

Imorgon fredag startar Yankee Flair på Solvalla, trots att han var oplacerad senast så var vi nöjda med hästen och framförallt att han höll sig lugn och hanterbar.
Tyvärr har han fått ett iskallt utgångsläge igen med spår 8 bakom bilen, vi får hoppas att det kan lösa sig bättre denna gång och han fortsätter att fungera som vi vill.

Jag har även fått två styrningar i breddloppen imorgon vilket så klart är riktigt kul.

 

Förra veckan kvalade treåriga Secret Service på Solvalla på tiden 1.18,5, hon skötte sig exemplariskt och visade bra uppfattning så vi var mycket nöjda.

Ett annat glädjeämne är att både Augusta samt Edina är tillbaka i stallet, självklart tycker vi det är jättekul.

 

//Kjelle

 

 

 

 

 

 

 

2013-12-22

Yankee Flair gjorde en godkänd debut för oss på Gävletravet som femma, Senast på Solvalla blev han dock alldeles för het och gjorde av med krafter på fel sätt.

Hemma på gården är hästen hur lugn och fin som helst och vi kommer testa med ny utrustning till nästa start som är planerad direkt efter nyår.

Vi har även ett nyförvärv i stallet i femåriga stoet Västerbo Honeymoon.

God Jul och Gott Nytt år från alla oss i stallet.

 

//Kjelle

 

 

 

 

2013-11-20: Nyförvärv till start på lördag
På lördag blir det intressant start på Gävle då Yankee Flair ska göra första starten i min regi. Det handlar om en mycket fin travare som känns fin i träningen och det ska bli spännande att känna på honom i lopp. Jag kommer köra snällt så här i första starten så han får ett lopp i kroppen så får vi se hur långt det räcker. Läget blev därför passande med spår nio bakom startbilen.
Jag har kört Gin T.Elegance i lopp också. Nyligen var han ute i Eskilstuna där han slutade sjua och fick en peng. Han har dock inte löpt riktigt på topp i de senaste loppen och kommer nu få en liten träningsperiod av sin tränare Per Ivarsson. Annars har hästen gjort det riktigt bra under året och man får verkligen säga att familjen Ivarsson har gjort ett riktigt bra jobb med Gin T.Elegance som var utdömd som tävlingshäst när de fick honom.
Flirting Mistress har också startat på och hon tjänar sina matlappar och är säker på det.
Gurra Knight har lämnat stallet. Hästen har varit här ett par månader för inkörning och det är bara önska ägaren Gunnar Jonsson lycka till med en fin häst.

 

//Kjelle

 2013-10-20

Flirting Mistress spurtade bra som femma på örebro i måndags och Gin T.Elegance gick bra som sexa förra veckan på Solvalla.

Sen har samtliga tvååringar nu gått godkänt premielopp vilket är glädjande.

 

Vi har fyra nyförvärv i stallet.

Tre ettåringar: Dear Farmer Henry, Hingst (e Laddie) och Strong Lady Edla, Sto (e Laddie) samt Total Commitment, Sto (e Going Kronos)

Sexåriga Yankee Flair är också ny i stallet, Inte ofta vi får en en sån fin starthäst till stallet och som vi hoppas kunna få glädje av.

 

//Kjelle

 

 

 

 

2013-09-22: Kriterievecka
Förra onsdagen körde jag Gin T.Elegance på Solvalla och han slutade trea efter en mycket fin spurt. Det var riktigt skoj och hästen ska starta redan nu på lördag. Det är på Solvalla i ett ramlopp utanför V75.
I onsdags på Solvalla gick Andover Tommy premielopp och han skötte sig mycket fint på 29,2 över 2140 meter. Efter det gick hästen planeligt vidare till Stig H Johansson som ska träna hästen i fortsättningen.
Det har kommit in en ny ettåring i träning. Det är Gurra Knight (e. Scarlet Knight) som är ägd och uppfödd av Gunnar Jonsson i Gävle och vi hälsar såväl häst som ägare välkomna till stallet.
På onsdag ska de sista två hästarna för året gå premielopp. Det är L.L.Il Tricolore (e. Exploit Caf) och Spyglass Hill (e. Scarlet Knight).
På fredag kör jag Edwin Sjöhammar på Solvalla åt Thomas Persén. Hästen fick spår 1 i voltstart på 20 meters tillägg och startar i lopp 4.
Jag kommer vara på Kriterieauktionen i dagarna tre så är det någon som behöver hjälp är det bara höra av sig. Jag har också några tomboxar i stallet och tar gärna emot nya hästar.

/Kjelle

 

Nu finns vi på Facebook.

http://www.facebook.com/kjellbrandtstable

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013-09-09
På Solvalla på onsdag ska jag köra Gin T.Elegance i lopp 12. Senast galopperade hästen i starten, men hade då ett snävt fjärdespår. På onsdag är det betydligt bättre läge med innerspår och då tror jag hästen ska sköta sig. Det blev ju även passande att det bara är nio hästar med i loppet. Näst senast var hästen riktigt duktig då han var tvåa på 15,7 så springa kan han när han sköter sig.
Måste också passa på att gratulera Per Ivarsson som fått sin amatörtränarlicens nu. Skoj! Det är han som äger Gin T.Elegance med sin familj, men jag kommer även i fortsättningen att hjälpa honom med hästen.
Under måndagen startade Flirting Mistress på Romme där det blev en åttonde placering på 17,2/2140 volt och 3.800 kronor intjänat.
Härom onsdagen hade jag med Linda Lovely i ett premielopp på Solvalla och sällan tidigare har jag väl kört en premiehäst som visat så bra och fin uppfattning som den här tjejen. Hon knatade runt Solvallas oval på 1.31,4/2160 meter på ett mycket fint sätt. Pappa till stoet är Spotlite Lobell och mamma heter Arnica vilket innebär att Linda Lovely har samma föräldrar som topphästen Annicka.
Ytterligare tre tvååringar är på gång att gå sina premielopp de närmaste veckorna.
Det är några tomboxar i stallet för dagen, men förhoppningsvis fylls dessa på inom kort.
/Kjelle

 

 

 

 

2013-08-18
Förra veckan hade vi två fina andraplatser till stallet.

På Solvalla gjorde Gin T.Elegance ett mycket bra lopp i rygg på ledaren och sänkte sitt rekord till 1.15,7/2140.

Flirting Mistress startade på Rommetravet och gick en stark avslutning i tredjespår sista 600 meterna och var inte långt ifrån segern på tiden 1.17,5/2140.

 

Enge Amarone har lämnat stallet och gått till Stig H Johansson precis som planerat.

 

/Kjelle

 

 

2013-08-07

Tyvärr så har dom fina treåringsmärrarna Augusta och Ediana lämnat stallet vilket så klart är väldigt tråkigt men som sånt tillhör branschen.

 

Gin T.Elegance inledde med startgalopp på Solvalla senast men gick riktigt bra efteråt som sexa på 1.17,9g/2160.

Ny start på Solvalla på fredag, om han sköter sig hela vägen så har han fart för att dyka upp bland dom fem främsta.

 

Flirting Mistress gjorde ett bra lopp på örebro som sexa senast och hade en hel del krafter kvar i mål och såg fin ut.

Hon startar på Rommetravet på lördag och om det löser sig bättre denna gång är det inte omöjligt att hon kan dyka upp bland dom tre främsta.

 


2013-07-29

Det har varit lite paus i uppdateringen, men nu är vi igång igen!
Jag har varit på Visby och kört Edwin Sjöhammar till en seger och två andrapris och hästen har gjort det mycket bra. Hästen blev dessutom vald till juni månads häst på Visbytravet och det var riktigt roligt för hästens ägare och tränare Thomas Persén.

Ediana har inte startat på ett tag. Hon är omkollad med ultraljud och benet ser mycket bättre ut nu. Hon joggas lite försiktigt och ska kollas igen om ett par veckor och se så att allt ser bra ut.
Augusta galopperade i sin senaste start och blev åtgärdad efteråt. Hon har därmed fått tagit det lugnt ett tag och vilat. Hon ska kollas om nästa vecka och då hoppas vi allt ser bra ut igen.

På Solvalla på onsdag startar Gin T.Elegance i lopp 3. Han var lite trög senast och galopperade 900 kvar. Hästen är i alla fall mycket bättre än vad raden visar och har haft en del otur. Sköter han sig på onsdag så ska han kunna tjäna en fin slant.

 

 

 

2013-06-24: Seger på Gotland

I tordags var jag på Gotland och Visbytravet där jag körde Edwin Sjöhammar till seger. Det är Thomas Perséns häst som jag körde och det var roligt att det gick bra.

Hästen var också mycket fin och vann hur lätt som helst.
På Solvalla på tisdag startar jag Sweetchildofmine som har fått ett fint smygläge. Hon känns bra och jag hoppas det löser sig till slut så hon kan utnyttja sin speed så får vi se hur långt det räcker. På Solvalla ska även Secret Service gå premielopp och det blir andra tvååringen från stallet som gör det i år.
Torsdag är det Gävle och där starter Petite Springfield som får försöka smyga med och tjäna en fin slant.
På fredagskväll åker jag till Eskilstuna för att köra Augusta i E3-consolationen. Tyvärr fick vi spår åtta bakom bilen och det blir inte lätt från det läget utan vi får hoppas på tur så vi kan få en bra position och att vi kan knipa en bra slant.
På lördag startar Flirting Mistress i Eskilstuna och i ett av ramloppen till V75. I första hand så får hon jaga en fin peng och det blir till att sikta på ett smyglopp.

 

//Kjelle

 

 

2013-06-15

Imorgon söndag startar Augusta i E3 kval på Gävletravet.
Hon kommer gå med lättad balans samt med urryckare, spår 7 bakom bilen är så klart tråkigt men vi hoppas hon gör en bra insats så får vi se hur långt det räcker.

 

På tisdag staortar Flirting Mistress på Sundbyholm i Eskilstuna.
Hon har fått ett fint utgångsläge med spår 1, gjorde ett bra lopp som femma senast så vi hoppas hon kav vara med där framme igen.

 

På torsdag kommer jag vara "catchdriver" på Visbytravet med två uppsittningar bland annat Edwin Sjöhammar som vann överlägset i förra starten.

Alltid lika kul att besöka Visbytravet så det ser jag verkligen fram emot.

 

I onsdags var Enge Amarone var först ut av tvååringarna att gå premielopp.
Hemma på gården har hon skött sig perfekt men inne på Solvalla blev hon blev lite tagen av stundens allvar och uppträdde lite knepigt med klarade ändå tiden för att bli godkänd.

 

Ediana har fått en reaktion på en sena och kommer få ta det lugnt en månad innan vi kollar med ultraljud på nytt.

 

//Kjelle

 


2013-05-28
Det var tänkt att Ediana skulle ha startat  i Eskilstuna ikväll, tyvärr har hon blivit tjock i ett framben så hon kommer inte till start.
 

Augusta slutade fyra i sin start på Solvalla förra veckan på tiden 1.15,1/2140a.

Hon gjorde det återigen jättebra och klockades under 13 sista varvet. Möjligt att hon var något missgynnad av det låga tempot på inledningsvarvet.

 

På torsdag startar Petite Springfield i Bollnäs och Sweetchildofmine på örebrotravet.

Petite Springfield fullföljde godkänt som femma senast och vi hoppas hon kan tjäna pengar på nytt.
Sweetchildofmine blev det alldeles för tufft kört med i lärlingsloppet senast, hon har hamnat långt ut på vingen denna gång så vi hoppas det löser sig och kan dyka upp bland dom tre främsta om det klaffar på vägen.

 

//Kjelle

 

 

 

 

2013-05-08

Tre till start på Solvalla ikväll.
Först ut är Sweetchildofmine som startar i ett lärlingslopp över 1640 meter från spår sex bakom bilen.
Hon tränar på fint och har nog möjlighet att vara bland dom tre främsta om det stämmer på vägen, hon kan öppna riktigt bra från start så trots ett spår långt ut på vingen hoppas vi hon skall hamna bra till.

Det blir Mattias Eriksson i vagnen.

 

Augusta startar i vårfavoriten för ston, hon känns fortsatt fin i träningen efter segern senast och vi tror hon gått framåt med loppet.

Spår 6 bakom bilen är inte optimalt mon hon har visat att hon är ganska kvick iväg och bör kunna få en bra position, motståndet är klart tuffare den här gången men jag tror ändå hon kan dyka upp på en plats om det stämmer.
Det blir Torbjörn Jansson som kör denna gång.

 

Sist ut är Gin T.Elegance som gick bra som fyra senast, springspår var kanske inte det vi hoppats även om han kan gå iväg hyfsat från start.

Blir det bra och jämt tempo i loppet tror jag han har chans att dyka upp bland dom fem främsta.

 

Ediana galopperade i rygg på ledaren 500 kvar i debuten, hon har känts väldigt fin i träning och så även i värmningen inför debuten så galoppen kom väldigt oväntat.
Vi skriver in det på orutinskontot och tar nya tag, ny start är planerad inom snar framtid.

 

//Kjelle

 

 

 

 

 

 

2013-04-21

Veckans glädjeämne har tveklöst varit Augusta som i fjärde starten tog första segern på Gävletravet i tisdags.
örjan kunde enkelt köra till ledningen efter start och enkelt hålla undan till seger på 1.16,5/2140a.

 

Sweetan slutade fyra på Solvalla  i fredags.
Vi provade norskt för första gången, tyvärr ha det den inte den effekt vi hade hoppats på men hon får ändå godkänt.

 

//Kjelle

 

2013-04-01

 

Till start Solvalla 3 april
Treåriga Augusta har debuterat och gjort två bra starter.
På onsdag är det dags för start igen på Solvalla i ett treåringslopp för ston med spår fem bakom bilen.

Första gången bakom bilen och vi kommer att öva innan tävlingarna, hon känns riktigt fin i träningen och jag tycker det ser riktigt intressant ut framöver.

 

Sweetchildofmine gör det bra varje gång och startar i ett lopp över 1640 meter auto.
Tyvärr så har hon fått sämsta möjliga läge i spår åtta bakom bilen vilket gör att vi måste lite på turen för att komma till i loppet.

Tycker annars hon skall passas framöver med bättre startspår.

 

Treåriga stoet Ediana skall gå kvallopp och hon är tredje treåringen som kvalar.
En fin märr som sköter sig bra i träningen.

 

övriga förändringar i stallet är att Ejnar Sjöhammar är såld och kommer att gå till Finland.
Ready Ribb kommer att lämna stallet för att gå till Reijo Liljendahl.
 

Två nya tvååringar i stallet.
L.L.Il Tricolore e Exploit Caf samt Linda Lovely e Spotlite Lobell  som är en helsyster till framgångsrika stoet Annicka.

 

 

//Kjelle

 

 

 


 

2013-03-01: Gin T.Elegance tvåa på Solvalla
I onsdags startade tre hästar från stallet på Solvalla. Bäst gick det för Gin T.Elegance som svarade för sin bästa insats hittills och spurtade in bra som tvåa. Det var första gången som jag drog huvan på hästen och det fungerade bra. Andraplatsen var som en seger för ägarkretsen, roligt!
Tyvärr var Ejnar Sjöhammar alldeles för spänd i starten och galopperade bort sig innan start. Annars kändes han jättefin i värmningen före tävlingarna.
Sweetchildofmine var ute i ett tufft lopp och kördes invändigt. Hon fick aldrig chansen till slut och hade krafter kvar i mål. Hon startar förresten redan på onsdag på Solvalla igen. Där har jag även med treåriga debutanten Augusta.
På Gävle i torsdags startade Flirting Mistress som tyvärr slog på en galopp.
I övrigt så tränar tvååringarna på ordentligt för att i sommar kunna gå premielopp. Hästarna ser bra ut överlag vilket är roligt.
Trevlig helg
/Kjelle

 

 


2013-02-09
Förra veckan slutade Sweetchildofmine fyra på Solvalla och gjorde ett bra lopp på 1.17,8 /2160.
Augusta var andra treåringen att kvala och gjorde det på ett mycket bra sätt på tiden 1.19,6 /2140

 

På söndag startar Gin T.Elegance och Flirting Mistress på Solvalla.
Båda har fått spår fem bakom bilen och vi hoppas dom sköter sig och hoppas på pengar i första hand.

 

//Kjelle

 

 

 


2013-01-24

Hänt mycket sen senaste uppdateringen.

Vi börjar med Petite Springfield som tog en snygg seger på Gävletravet den 10/1 som vanligt snyggt körd av Stefan Olsson.

Gin T.Elegance slutade  femma på Sundbyholmstravet i tisdags, hästen gjorde ett bra lopp och efter lite strul med positioner på slutrundan spurtade han bra på upploppet och landande på 1.18,4/2140.

I onsdags kvalade första treåringen i stallet, I'm Prince Lohr skötte sig bra på 1.21,7/2140. Nästa onsdag är det dags för treåriga stoet Augusta att kvala.

 

På söndag startar Ejnar Sjöhammar på Solvalla i ett lopp över 1640 meter.
I senaste loppet fick han en invändig resa men låg på alldeles för hårt under vägen och hade inga krafter kvar på upploppet, hästen tränar på bra efter det men utgångsläget denna gång med spår sju bakom bilen så behövs lite flyt på vägen för att vi skall kunna dyka upp där framme.

 

Onsdag nästa vecka startar även Sweetchildofmine, det var ett helt annat tryck i hästen i förra starten men det blev ändå fel i loppet då hon fastnade bakom ledaren som tog slut helt.
Bra smygläge från tillägg den här gången och vi tror hon gör ett bra lopp och kan ta en fin slant till slut.

 

 

2013-01-06

I onsdags skötte sig Gin T.Elegance bra som fyra på Solvalla, det strulade med dåliga ryggar på vägen och med bättre flyt han vi nog kunnat varit med i striden.

Vi har flera till start kommande vecka, Gin T.Elegance och Flirting Mistress i samma lopp på Solvalla onsdag.
Flirting Mistress gjorde ett bra lopp senast och var inte långt från segern, vi hoppas att båda sköter sig och gör bra lopp på nytt.

 

även Ejnar Sjöhammar startar på Solvalla i ett lärlingslopp och kommer att köras av Mattias Eriksson
Han har fått bakspår över 1640a vilket är en nackdel då han är snabb från start, vi får hoppas på lite flyt på vägen så kan han dyka upp bland dom tre främsta.

 

På torsdag startar Petite Springfield på Gävletravet, i senaste loppen räckte hon inte riktigt till men har bättre smygläge denna gång och vi hoppas hon kan tjäna en slant..

 

Middle East har efter försäljning lämnat stallet.

 

//Kjelle